KiK

spelen | verkennen | zijn

Ik zeg Ja

Het Oktober Project ‘Ik zeg Ja’

We zijn, met steeds meer, op zoek naar onszelf. Naar rust, verdieping, ons eigen waarnemen. Om zelfverwezenlijking, rust en volledige vrede te creëren, is het vinden van ons eigen evenwicht immens belangrijk.

Dit kun jij ook. Wanneer je bereid bent alle ervaringen te accepteren, te omarmen, in liefde, zonder oordeel of wegvluchtmechanismes. Evenwicht in jezelf vinden, betekent werkelijk jouw yin-yang accepteren. Jouw man-vrouw-zijn in evenwicht te brengen. Jouw licht-donker uit te balanceren. Jouw aardse en kosmische energie te balanceren.

Spannend en eenzaam

Om deze ervaringen aan te durven gaan, werkelijk te zien en echt serieus te nemen, heb je grond in jezelf nodig. Grond om te kunnen blijven. Want naast de liefde in jou, kom jij juist nu je donkere kanten, je schaamte, je ingesleten patronen en… jouw eenzaamheid tegen.

Gezamenlijkheid

Meer dan ooit bevindt zich een enorme kracht in het collectieve bewustzijn. De gemeenschappelijke familie van de mensheid is zich nu meer dan ooit bewust van haarzelf, van haar kracht, van de onderlinge verbondenheid en van haar plaats in het Universum. Dat maakt ons tot krachtige scheppers. Waren gedachten sowieso krachtig: nu zijn ze exponentieel.

Wij van KiK onderzoeken graag in gezamenlijkheid naar verbinding, inspiratie en ontmoetingen in onszelf en met anderen. Daarom organiseren we lezingen, inspiratieavonden en andere ontmoetingen. In oktober verzorgen we online het project ‘Ik zeg Ja’.

Je zegt ‘ja’ tegen jezelf in gezamenlijkheid

Het jaar 2018 is een zogenaamd “11-jaar’ een jaar vol Meesterschap. Een pittig jaar. Met nog drie maanden ‘te gaan’ nodigen wij jou uit: ‘Zullen we dit samen aangaan?’

Over het project

In de maand oktober delen we elke dag een vraag, tekst, filmpje of quote waarmee wij jou willen inspireren om bij jezelf te blijven, ook als je uiteen geslingerd wordt te midden van alle energie, vragen, werkvragen, gezinsuitdagingen, drukte, stilte en eenzaamheid.

Dichtbij jezelf blijven, temidden van elkaar.

We delen via onze sociale mediakanalen met de hashtag #ikzegja. Je vindt ons op Twitter, Facebook en Instagram @ditiskik. Doe je mee?

#ikzegja

PS

Mocht je meelezen of meedoen, voel je je geraakt of geïnspireerd… laat vooral van je horen,  met een reply, like of berichtje.

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten, schrijf je dan in voor onze online brieven, klik daarvoor hier.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Springen…

A: “Hee, ik kreeg van mijn buddy Gerard een mooie tip binnen… De Grote Sprong heet het, van Hans en Hanneke Korteweg. Hij stuurde een fotootje met een bladzijde tekst. Het is echt on-ge-lo-fe-lijk. Net of alles wat wij willen articuleren al een keer opgeschreven is. Ik ga het boek snel bestellen, ook voor jou.”

A9: “Gaaf! Ben benieuwd :)”

A: “Ik heb ze binnen! Ben direct begonnen. Het is echt on-ge-lo-fe-lijk, Anine. Zó toegankelijk en moeiteloos geschreven, en zó wat wij willen bieden met onze speelruimte. Het leest als ‘het handboek’ voor KiK…

Lees verder

Waarlijke vrijheid… loslaten van identificatie…

De wijsheid van het enneagram van Don Riso en Russ Hudson laat niet alleen zien hoe je van gezond kunt desintegreren naar gemiddeld, ongezond en tenslotte pathologisch… Het laat uiteraard ook de omgekeerde weg zien, per basispersoonlijkheidstype: de weg naar zelfactualisatie, naar integratie. Bij integratie gaat het om het loslaten van het zelfbeeld dat het basistype koestert… Het gaat om het loslaten van een bepaalde identificatie.

Lees verder

Bezwijken of bevrijden…

Wie zichzelf zorgvuldig gadeslaat, krijgt makkelijker in de gaten wie er ‘achter het stuur kruipt’. Zit angst achter het stuur? Dan beweeg je meestal ergens van weg: je wilt iets voorkomen of iets bezweren. Zit liefde achter het stuur? Dan ben je ergens naartoe op weg, en voel je je meestal ‘in the flow’.

Lees verder

Liefde of angst, van schaduw naar licht…

In de basis, zou je kunnen zeggen, zijn er slechts twee smaken: liefde en angst. Waar liefde is, is geen angst. Waar angst is, is geen liefde. In de kern zijn we allen liefde en als mensen, met onze menselijke ervaringen, hebben we in ons dagelijkse bestaan met angsten te maken, met beperkende gedachten. Toch kent angst vele gezichten. Sterker nog: via het enneagram blijken er Negen BasisAngsten te bestaan… Op wonderlijke wijze kun je daarom via het enneagram de menselijke aard leren doorgronden.

Lees verder

Empathisch in contact met ‘your weird little ways’…

Als we ergens graag van wegkijken, dan zijn het wel onze ‘schaduwkanten’, onze lelijke trekjes. Toch is één van de wegen van persoonlijke en spirituele groei er juist één van in de spiegel durven kijken, én… te blijven kijken juist als het onaangenaam wordt.

Lees verder

© 2018 KiK

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑