KiK

spelen | verkennen | zijn

Samenhangend?

Zou het niet fijn zijn om coherent te zijn, consistent, één geheel? Je zou weten wie je was, wat je deed, en vooral ook waartoe. Wat een rust en ontspanning zouden er zijn. Of toch ook verveling? Weet je: mijmeren over het verlangen naar een uitgebalanceerd leven staat je vrij natuurlijk. Maar ja…

Lees verder

De donkere dagen in…

Het is herfst. De wintertijd is ingegaan. De dagen worden korter. Dagelijks maakt meer licht ruimte voor meer duisternis. Deze tijd nodigt ons uit om naar binnen te keren. Maar ja, als je heel eerlijk bent, is het soms simpelweg niet te verduren om zo aandachtig in jezelf te zijn… het is er niet per se ‘leuk’. Natuurlijk gaat er van alles moeiteloos in je leven, je voelt je dankbaar voor zoveel kleine en grotere dingen en ervaringen.  En toch… er is ook… tsja… nou… ja… ‘gedoe’.

Lees verder

Ik zeg Ja

Het Oktober Project ‘Ik zeg Ja’

We zijn, met steeds meer, op zoek naar onszelf. Naar rust, verdieping, ons eigen waarnemen. Om zelfverwezenlijking, rust en volledige vrede te creëren, is het vinden van ons eigen evenwicht immens belangrijk.

Dit kun jij ook. Wanneer je bereid bent alle ervaringen te accepteren, te omarmen, in liefde, zonder oordeel of wegvluchtmechanismes. Evenwicht in jezelf vinden, betekent werkelijk jouw yin-yang accepteren. Jouw man-vrouw-zijn in evenwicht te brengen. Jouw licht-donker uit te balanceren. Jouw aardse en kosmische energie te balanceren.

Lees verder

Springen…

A: “Hee, ik kreeg van mijn buddy Gerard een mooie tip binnen… De Grote Sprong heet het, van Hans en Hanneke Korteweg. Hij stuurde een fotootje met een bladzijde tekst. Het is echt on-ge-lo-fe-lijk. Net of alles wat wij willen articuleren al een keer opgeschreven is. Ik ga het boek snel bestellen, ook voor jou.”

A9: “Gaaf! Ben benieuwd :)”

A: “Ik heb ze binnen! Ben direct begonnen. Het is echt on-ge-lo-fe-lijk, Anine. Zó toegankelijk en moeiteloos geschreven, en zó wat wij willen bieden met onze speelruimte. Het leest als ‘het handboek’ voor KiK…

Lees verder

Waarlijke vrijheid… loslaten van identificatie…

De wijsheid van het enneagram van Don Riso en Russ Hudson laat niet alleen zien hoe je van gezond kunt desintegreren naar gemiddeld, ongezond en tenslotte pathologisch… Het laat uiteraard ook de omgekeerde weg zien, per basispersoonlijkheidstype: de weg naar zelfactualisatie, naar integratie. Bij integratie gaat het om het loslaten van het zelfbeeld dat het basistype koestert… Het gaat om het loslaten van een bepaalde identificatie.

Lees verder

Bezwijken of bevrijden…

Wie zichzelf zorgvuldig gadeslaat, krijgt makkelijker in de gaten wie er ‘achter het stuur kruipt’. Zit angst achter het stuur? Dan beweeg je meestal ergens van weg: je wilt iets voorkomen of iets bezweren. Zit liefde achter het stuur? Dan ben je ergens naartoe op weg, en voel je je meestal ‘in the flow’.

Lees verder

Liefde of angst, van schaduw naar licht…

In de basis, zou je kunnen zeggen, zijn er slechts twee smaken: liefde en angst. Waar liefde is, is geen angst. Waar angst is, is geen liefde. In de kern zijn we allen liefde en als mensen, met onze menselijke ervaringen, hebben we in ons dagelijkse bestaan met angsten te maken, met beperkende gedachten. Toch kent angst vele gezichten. Sterker nog: via het enneagram blijken er Negen BasisAngsten te bestaan… Op wonderlijke wijze kun je daarom via het enneagram de menselijke aard leren doorgronden.

Lees verder

Empathisch in contact

Als we ergens graag van wegkijken, dan zijn het wel onze ‘schaduwkanten’, onze lelijke trekjes. Toch is één van de wegen van persoonlijke en spirituele groei er juist één van in de spiegel durven kijken, én… te blijven kijken juist als het onaangenaam wordt.

Lees verder

© 2022 KiK

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑